Żywienie kliniczne – szkolenie i warsztaty
Komisja Kształcenia Warmińsko-Mazurskiej Izby Lekarskiej w Olsztynie uprzejmie informuje, iż dnia 26 września br. o godz. 12:00 w sali im. prof. Rymiana w Domu Lekarza odbędzie się szkolenie wraz z warsztatami, dotyczące żywienia klinicznego.
Wydarzenie organizowane jest przez WMIL wspólnie z Nutricia Polska. WSTĘP WOLNY!
PROGRAM (Uwaga! Kolejność wykładów może ulec zmianie.)
1. „Konsekwencje i straty wynikające z opóźnionej interwencji żywieniowej.” – prowadzenie: Agata Łyczek – Kierownik Działu Medycznego firmy Nutrcia
2. Warsztaty sensoryczne: „Jak zaburzenia smaku mogą wpłynąć na spożycie składników odżywczych” – prowadzenie: Agata Łyczek – Kierownik Działu Medycznego firmy Nutrcia
3. „Żywienie chorych w okresie okołooperacyjnym. Protokół ERAS i prehabilitacja. Rola lekarza POZ.” – prowadzenie: dr hab. n. med. Dariusz Onichimowski, prof. UWM
4. „Żywienie kliniczne w warunkach domowych.” – dr n. med. Krystyna Urbanowicz
5. Prezentacja preparatów do żywienia klinicznego enteralnego – dr Anna Jarosz – firma Nutricia
👉 Po wykładach zapraszamy na lunch.
Wszyscy uczestnicy szkolenia otrzymają imienne certyfikaty!
⚠️ Liczba miejsc ograniczona, dlatego już dziś serdecznie zachęcamy do rejestracji pod linkiem 👉 https://forms.office.com/e/YSAvs7mDmw?origin=lprLink
Zapraszamy!
lek. stom. Anna Lella – Prezes Okręgowej Rady Lekarskiej
dr hab. n.med. Jadwiga Snarska, prof. UWM – Przewodnicząca Komisji Kształcenia